Terrassengids , heel veel zon en genieten!

Terrassen Gids

Grand café Haagsche Bluf

Wat dit een goed terras maakt spreekt voor zich. Het terras bevindt zich op een toplocatie in Den Haag en alle gezellige winkelstraten zijn nabij. Deze  locatie leent zich uitstekend om lekker uitgebreid te gaan lunchen, wijnen of zelfs te dineren. Luxe broodjes, verse salades en diverse vlees- en visgerechten van de grill. Zo kun je genieten van een Haags biertje, eerder een liefhebber van cocktails dan ben je hier aan het goede adres!

Grand Cafe Haagsche Bluf,  Haagsche Bluf 3, ‘s-Gravenhage  > www.grandcafehaagschebluf.nl  070-4272727

Café Hathor

Een gezellig, ouderwets Haags café in de zijstraat van één van de leukste winkelstraten van Den Haag. Voor een goed glas wijn, lunch of diner is dit een prima locatie. Waar café Hathor echt in uitstraalt is de fijne sfeer, toegankelijkheid, service en locatie. Altijd staat het terras vol met bloemen, varen de bootjes voorbij en kun je hier volop genieten van de zon op het drijvend terras. 

Cafe Hathor, Maliestraat 22, ‘s-Gravenhage > www.cafehathor.nl  070-3464081

Het Heden

Het restaurant Het Heden is gevestigd in een monumentaal pand aan het Noordeinde. Veel mensen weten niet dat veel van deze panden in het Noordeinde een schitterende tuin hebben. De tuin van Het Heden is één van de verborgen pareltjes van Den Haag. De tuin grenst aan de Paleistuinen van het Paleis Noordeinde, wat een oase van rust geeft. In de lente en de zomer hoort u de vogeltjes fluiten, wat u niet altijd zal verwachten als u zich in een stad begeeft.

Het Heden, Noordeinde 148, ‘s-Gravenhage > www.hetheden.nl 070 3464664

Schlemmer

Hou je van de Franse keuken? Dan is Schlemmer op het Plein met zijn prachtige tuin een restaurant om op je verlanglijstje te zetten. De tuin in de binnenstad is vrijwel uniek in Den Haag, tegelijkertijd ook een spot voor een romantische avond dineren.  Marmeren tafeltjes, koperen accenten en het gevoel dat je in Parijs zit.

Schlemmer, Lange Houtstraat 17 > www.schlemmer.nl  070 – 360 90 00

Sluisje Leidschendam

Een terrasje pakken bij het sluisje van Leidschendam is altijd leuk! Je vind hier onder andere ijssalons en verschillende restaurants. Al deze leuke plekken zitten aan de sluis. Sinds 1887 in gebruik en vandaag de dag varen er altijd nog plezierjachten en vrachtschepen doorheen. De kerktorren en de omliggende panden zijn niet veel veranderd de afgelopen 100 jaar, het geeft een nostalgisch gevoel, erg leuk!

Sluiskant 22, Leidschendam

Grote Markt

Lekker ontspannen met een kopje koffie na het shoppen? Dan kom je al gauw terecht bij de Grote Markt in Den Haag. Live jazz muziek in de Old Jazz, cocktails bij Vavoom of liever met een biertje op het terras van een Haagse brouwerij? Het kan allemaal op de Grote Markt, met name de ongedwongen sfeer trekt veel mensen. Vaak zijn er voor jong en oud evenementen op deze plek. Zoals salsa avonden in de Boterwaag op woensdag avond. Enorm gezellig!

Grote Markt, Den Haag

Het Plein

Er gebeurt een hoop op Het Plein in Den Haag. Uitzicht op het binnenhof,  het standbeeld van Willem van Oranje en de menigte die vanuit Centraal Station het centrum binnen loopt.  Er is hier een hoop te beleven, veel restaurants, terrassen en allen met hun eigen specialiteit. In het weekend gaat het door tot in de late uurtjes en verandert het plein in een gezellige uitgaansgelegenheid!

Plein, Den Haag

De Plaats

Plaats is één van de mooiste terrassen van Den Haag. Het heeft een statige uitstraling door de gebouwen in Jugendstil en heeft uitzicht op de Hofvijver . Het is kleinschaliger dan bijvoorbeeld het Plein of de Grote Markt. De hotspots zijn Jamey Bennett en Palmette. Daarnaast vind je er ook vestigingen van de Yoghurt Barn en Bagels & Beans.

Plaats, Den Haag

Plaats een reactie