Sm(art)phone fotograaf, de toekomst?

De Sm(art) Phone vs de DSLR

Als fotograaf begin ik me stiekem toch een beetje zorgen te maken over de toename van de camera’s in de Smart Phone. Het komt regelmatig voor dat ik me in het zweet werk voor een foto en dan stapt er iemand op me af met zijn “camera”.. “Kijk meneer, deze maak ik net met mijn telefoon” Als je dan het resultaat ziet, ga je toch afvragen hoe lang het nog zal duren voordat de Smart Phone onze zware professionele DSLR camera inhaalt. 
Iedereen, met een beetje verstand van fotografie, weet ook wel dat de beeldchip in de professionele camera’s vele malen groter is, maar hoe lang duurt dat nog… Voorlopig maak ik me nog niet echt zorgen. Ik noem het de Sm(Art) Phone omdat de beelden met slimme software er vaak fantastisch uitzien.
Zelf gebruik ik SnapSeed voor het eenvoudig bewerken van mijn Sm(art)Phone foto’s. Met de DSLR gebruik ik meestal Lightroom of Adobe Photoshop. Deze zijn ook verkrijgbaar als telefoon app. Voordeel bij gebruik van Lightroom is het automatische back-up systeem. Im mijn volgende blog vertel ik meer over het opslaan van foto’s.

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons