Gezelligheid en lentegevoel in huis tijdens de Paasdagen

Het is bijna Pasen!! Dit jaar staan de paasdagen vroeg in het jaar voor de deur. De temperatuur buiten werkt, omdat het pas maart is, nog niet echt mee aan het lentegevoel, maar met een grote bos tulpen of een paar bolletjes in een pot en een ruime keuze aan paasversieringen, kun je het voorjaar tijdens de paasdagen, toch een beetje in huis halen.

Paasversiering, we kunnen er bijna niet meer omheen. De paastakken van de kronkelwilg en de kronkelhazelaar (de stevigere variant), zijn er al heel lang. Er is zelfs een tijd geweest, naar mijn idee, dat er bijna geen versiering was voor de takken. Waarschijnlijk had het ook te maken met het gegeven dat geel DE paaskleur bij uitstek is en dat is, op z’n zachtst gezegd, niet mijn favoriete kleur! Als alternatief maakte ik mijn eigen versiering door chocolade eitjes, met een papiertje in een kleur die mij wel aanstond, te omwikkelen met een ijzerdraadje en ze daaraan op te hangen. Zo had ik toch een versiering die qua kleur wel in huis paste.

Maar die tijd is gelukkig voorbij! Het aanbod is groter dan ooit en er is voor elk wat wils. Wil je alles mooi op kleur, naturel, zwart/wit of juist lekker kleurrijk? Het kan allemaal! Heb je (kleine)kinderen dan zijn de takken vast voorzien van bont gekleurde eitjes en natuurlijk mogen de kuikentjes met de oranje pootjes, die we allemaal kennen, niet ontbreken. Bij mij hebben nog steeds de pastelkleuren samen met wit de voorkeur. Soms is er ook niet veel nodig om toch een mooie paassfeer te creëren.

Een subtiel veertje op leeggeblazen ei in mooi schaaltje of aan glazen waxinehouder, kunnen al voldoende zijn om het “paasgevoel” te krijgen. Combineer dit met een lekkere brunch samen met familie en of vrienden, dan heb je, mocht de temperatuur buiten toch tegenvallen, door de sfeer en de gezelligheid, de “warmte” en het lentegevoel heerlijk in huis!!!!

 

 

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons