Floatingcenter-leuksteplekjes

Ontspannen bij het Floatcenter op de Scheveningse Pier!

Het Floatcenter is iets wat je zelf moet ervaren om te begrijpen wat het met je lichaam en geest doet.

Na een leuk gesprek met het Floatcenter mocht de Redactie van Leukste Plekjes kennis maken met het floaten op De Pier van Scheveningen. Eerlijk gezegd waren we nog al sceptisch, tenslotte zou 45 minuten gelijk staan aan 5 uur slaap volgens de folder en de dame van het Floatcenter zelf. Na het Floaten zou je zelfs zo ontspannen zijn dat je al je zorgen zou zijn vergeten! Te mooi om waar te zijn, er kwam zelfs iemand uit de kabine die er zo gelukkig uit zag… hmmm dat maakte me toch wel erg nieuwsgierig naar wat het met mij persoonlijk zal doen. Hoe sceptisch ik ook ben, ik heb de uitnodiging geaccepteerd om mezelf 45 minuten lang te overtuigen of deze mooie verhalen kloppen.

Floaten is een zoutwater bad, het heeft de zelfde hoeveelheid zout als de zoutezee. Je drijft  letterlijk in het water en dat ervaar je als zweven. Ook wel Floaten genoemd, het geeft je en gevoel van ultieme rust. Al had ik me de eerste 15 minuten nog wat problemen om alle gedachtes los te laten, ik ben namelijk niet iemand voor dit soort dingen. Toch is het gelukt bij het Floating center, je neemt even afstand van alles in het dagelijkse leven. Iets wat ik nog niet eerder had mee mogen maken.
Het is zelfs zo ontspannen dat veel mensen er in slaap vallen, na mijn ervaring kan ik me dat heel goed voorstellen. Omdat ik de mooie verhalen uit de folder in eerste instantie niet geloofde moet ik nu wel bekennen dat het met mij gedaan heeft wat er werd verteld van te voren. 
Zie het als de ultieme ontspanning, het brengt je lichaam en geest naar een ander niveau en je kan vervolgens alles weer op je laten afkomen wat de dag te bieden heeft. eigenlijk zou je hier wekelijks moeten zijn, of minimaal 2 keer in de maand. Ik geloof namelijk dat het op lange termijn heel goed voor je is, ik ben geen expert maar wat ik bij het Floatingcenter heb meegemaakt is iets wat ik graag iedereen zou aanbevelen.

Plaats een reactie