Heb jij al een meubel van pallets??

Meubels van pallets zijn bijna niet meer weg te denken. Ben je een beetje creatief, dan kun je op een goedkope manier de leukste meubels in elkaar zetten. Naast tafels ed , kun je zelfs jouw eigen loungeset maken. Begin je aan een grote klus, dan is het handig om de pallets, gebruikt of nieuw, thuis te laten bezorgen. Je kunt ze natuurlijk sowieso laten bezorgen, maar soms komen ze op je pad, liggen ze zo voor het pakken en is de eigenaar vaak blij dat jij ze mee wilt nemen. Ben je iets minder handig dan kun je ook kant en klare meubels van pallets bestellen. Zo’n geweldige loungeset zag ik laatst zelfs bij de bouwmarkt staan. Echt super!! Leg de bank heerlijk vol met kussens en laat die warme zomerdagen en avonden maar komen.

Ik heb zelf een salontafel van een pallet. De pallet was gebruikt en onbehandeld. De ruwe structuur vind ik leuk, daarom heb ik hem alleen met witte latex geverfd. De latex werkt perfect, vaak zijn vlekken goed schoon te maken en mocht je ze toch blijven zien, dan is een nieuw laagje verf zo aangebracht. Een tip voor het verven is, gebruik een bokkepootkwast, een kwast waarvan de haren schuin staan, daarmee kun je makkelijker in de hoekjes komen. Mocht de ruwe structuur jouw voorkeur niet hebben, dan kun je de schuurmachine er over halen of een glasplaat op de pallet leggen. Na het verven, heb ik de wielen er onder geplaatst. Een fluitje van een cent.

Naast tafels en loungesets zijn de mogelijkheden om met pallets aan de slag te gaan grenzeloos!! Zet twee pallets op de zijkant en leg er twee steigerhoutenplanken op en je hebt gewoon een sitetable. Leuk voor buiten en binnen!! Je kunt het zo gek niet verzinnen van bed tot plantenbak, van boekenrek tot tvmeubel, het kan allemaal. Wil je ideetjes op doen en gebruik je Pinterest en of Instagram dan kun je daar vast vinden waar je naar opzoek bent. Maar via Google kom je ook een eind!!

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons