Eetbare bloemen,een lust voor het oog en nog lekker ook!

Ze worden steeds populairder EETBARE BLOEMEN! Ze maken de diverse gerechten en toetjes nog specialer. Niet alleen omdat ze een lust voor het oog zijn, maar ook omdat de meeste van deze smaakmakers daadwerkelijk qua smaak iets toevoegen.

Of je een salade met bloemetjes opfleurt, de bloemen gebruikt als garnering bij een mooie taart of gerecht, een toetje net iets specialer maakt of gewoon een bloemetje in je kopje thee doet, ze voegen iets feestelijks, speciaals en een extra beleving toe. Door de veelzijdigheid qua kleur en smaak kun je ze op zoveel manieren toepassen en er alleen maar blij van worden!

Een heleboel bloemen zijn goed te gebruiken. Gebruik ze wel vers, want ze zijn minder lang houdbaar, maar dat lijkt mij logisch en bestel en/of koop ze via erkende bedrijven, zodat je zeker weet dat ze niet giftig zijn. Gewoon ‘ergens’ plukken is dan ook niet verstandig, behalve als je ze in jouw eigen moestuintje hebt staan!!

Bij De Eetbare Bloemenshop gevestigd in het Westland kun je diverse bloemen bestellen. Sinds 2017 richten ze zich op de eetbare bloemen. De bloemen worden in de grond en in potten gekweekt. De grote, zoals de hyacint en kaasjeskruid staan in de grond en de kleinere zoals viooltjes, geraniums en lavendel in potten. Natuurlijk is het assortiment seizoensgebonden. Super leuk om de website van De Eetbare Bloemenshop een keer te bezoeken!  www.eetbarebloemenshop.nl

Hierbij ook nog beetje idee welke smaak je van een bepaalde bloem kunt verwachten. De roze/paarse geranium heeft een frisse fruitige citrus smaak. De tuinbonenbloesem een zoete lichte bonen smaak. Bernage smaakt naar komkommer en de viooltjes, roosjes en lavendel voegen een zoete smaak toe.

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons