Een oase van heerlijk groen bij Greens in het Westbroekpark

Op woensdag 30 mei opent biologisch restaurant Greens haar deuren in het Westbroekpark. Dinsdag 29 mei trappen de trotse initiatiefnemers af met een borrel voor genodigden. Burgemeester Pauline Krikke is ook aanwezig en verteld dat zij dit een ontzettend mooi voorbeeld vind van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Als je het terrein van Greens oploopt valt het restaurant meteen op, veel glas in een houten constructie, het doet denken aan een kas. Het is niet zomaar een gebouw, het is onder andere uitgerust met warmtepompen en zonnepanelen op het glazen dak, wat het een duurzaam gebouw maakt.

Niet alleen het gebouw is duurzaam, in de tuin rondom het restaurant worden groenten verbouwd in opdracht van stichting de Tuinen van Greens. De werkzaamheden in de zorgmoestuin worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, begeleid door stichting Mens & Tuin.

Het mooie is dat deze groenten geserveerd worden in het restaurant, vers en seizoensgebonden. Met een korte wandeling door de tuin kun je precies zien wat er groeit, dichter bij de bron kun je niet zitten!

Met een deel van de opbrengsten van het restaurant kan de stichting worden gefinancierd, verder zijn ze afhankelijk van donaties en sponsoring.

Naast genieten in het restaurant en van de tuin, kun je er ook vergaderen met kleine groepen en staan er evenementen op de planning zoals een cello concert of yoga sessies.

De sfeer bij de opening is erg goed, de medewerkers staan te trappelen om woensdag om 08:00 uur echt te starten. De hapjes zien er prachtig uit, smaken veelbelovend en hebben ons nieuwsgierig gemaakt naar meer!

 

 

Greens (Westbroekpark)
Kapelweg 18, 
2587 BM Den Haag

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
Zaterdag & zondag van 09:00 tot 20:00 uur

Wil je meer weten over Greens, kijk dan op greensinthepark.nl

Plaats een reactie