Een bezoekje aan de Franse Traiteur Le Gone, dat is genieten!

Een gezellige klein tentje met frisse klassieke inrichting, niet te veel poes pas. Op de muur hangen een aantal kleine schilderingen van typische pin up girls.
Het is niet je typische lunchroom, want bij Le Gone kan je hele diverse gerechten eten. Rudolph is de eigenaar en tegelijk ook de chef-kok. De lunch is van 12:00 tot 15:00. Je kan hier warm eten, maar ook lekkere frisse salades bijvoorbeeld geitenkaas met walnoten. Verder wordt er bij elk gerecht een andere wijn geschonken.
Maar het bijzondere aan deze lunchroom is dat het naast het menu van Rudolph ook een menu heeft van Paul Bocuse, een van de beste koks uit Frankrijk die bekend staat om zijn gastronomie.
Dit menu bestaat vooral uit orgaanvlees. Van varkenspoten, varkensoren tot eendenborst en paté. Dit is de plek om het te proberen. Het is niet voor iedereen weg gelegd, maar in Frankrijk is dit een delicatesse. Rudolph doet om de 2 weken inkopen in Frankrijk. De wijnen die koopt hij wel in Nederland.
Het publiek is ook erg divers, er zijn niet alleen maar Fransen, maar ook veel Nederlanders en Chinezen vinden deze kookkunsten verrukkelijk. Het is dan ook altijd erg druk verteld Rudolph enthousiast. Dus van tevoren reserveren is wel handig.
Naast dit menu is Le Gone ook Traiteur, dus eigenlijk gewoon een winkel. Je kan hier diverse kaas, vleeswaren, oesters, slakken en bloedworst kopen. Maar ook kant en klare maaltijden. Le Gone richt zich echt op de details bij het eten en de speciale kookkunsten van Bocuse.
Rudolph heeft zelf geprobeerd om met insecten te koken, maar dat werkte voor hem niet. Hij zegt dan ook letterlijk “Er zit geen smaak aan”. Ben je nieuwsgierig geworden? Je vindt deze lunchroom in het centrum van Den Haag op het Noordeinde. Bon Appétit
Traiteur Le Gone, Noordeinde 200C, Den Haag
www.TraiteurDenHaagLeGone.nl 
 tel: 0703625026

1 Comment

  • H. Boeree
    10 april 2018

    Dit lijkt me een heerlijke tent om lekker wat te gaan eten. Het ziet er authentiek uit en dat bevalt me zeker!

Plaats een reactie