De tuin als extra leefruimte waar je geniet, onspant & kookt!!

Door de jaren heen is de tuin van een plek die je moest onderhouden en met mooi weer wel eens een drankje in dronk, veranderd naar een extra woon/leef ruimte. Natuurlijk hoort het tuinieren er ook nog steeds bij, maar niets is heerlijker dan warme dagen en zwoele zomeravonden door te brengen op een lekkere lounge set in de tuin of zelfs in zo’n geweldige hangmat. De dag beginnen met een ontbijtje en een kop koffie buiten en s’avonds afsluiten met een drankje nadat je buiten hebt gegeten aan een familie tafel, hoe geweldig is dat?! Pure ontspanning, genieten van de zon, lekker lezen of wegdromen het kan allemaal. Zelfs als het minder weer is vertoeven we graag buiten. De veranda, de terrasverwarmers of zelfs een mooi vuurtje maken het mogelijk steeds meer en langer, ook op koudere momenten van de tuin te genieten!

De luxe van een buitenkeuken hebben is helaas niet voor iedereen weg gelegd… Geweldig lijkt het mij om hem te hebben. Een prachtig aanrechtblok met een plek voor een barbecue en de ruimte om je keukenspullen die je voor en in de tuin gebruikt, op te bergen. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik er aan denk hoe geweldig het is om zo’n buitenkeuken aan te kleden. Compleet met een mooi (plastic) servies, grote schalen, manden en houten snijplanken. Ik zou het wel weten. Maar zoals ik net al schreef dit is niet voor iedereen weg gelegd. Gelukkig zijn de meeste mensen met een tuin, wel bijna allemaal in het bezit van een barbecue. Ook dat kun je net zo groot aanpakken als je wilt. Qua grote van de barbecue, qua mogelijkheden en qua manier van het bereiden van het vlees en of groenten. Ben je ongeduldig dan zal jouw voorkeur uit gaan naar een gas barbecue, heb je iets meer geduld dan ga je voor houtskool en ben je een echte liefhebber met heel veel geduld, dan ben je waarschijnlijk in het bezit van een smoker.

Voor iemand die veel met interieur bezig is, het heeeeerlijk vindt om regelenmatig te veranderen en te stylen en een passie heeft voor de seizoenen en de daarbij horende planten en bloemen, is het een droomscenario om zo’n tuin te kunnen “inrichten”. De zithoek met een grote parasol, een mooi buitenkleed en lekkere kussens waarin je kunt verdwijnen. De eethoek met een grote tafel met stoelen waarin je comfortabel kunt natafelen en dat alles met kaarsen, lampionnen en lichtjes versieren zodat de tuin in een paradijsje verandert als het donker wordt. Het lijkt mij geweldig. maar ik zal het moeten doen met de lichtjes in mijn olijf boompje op balkon 😉 De prachtige foto’s bij dit blog heb ik via Instagram verkregen. Ik volg met WIT & FRIZZ (@wit_en_frizz) Kirsten (@kaginteriorogkunst) al een poosje. Ik vind haar foto’s super, de ene foto is nog mooier dan de andere! Ze woont in Noorwegen en dat voegt natuurlijk iets bijzonders aan haar foto’s toe. Een beetje over de top misschien voor Nederland, maar dromen moet kunnen en ook al ligt de tuin voor de meesten van ons niet aan het water en hebben wij niet dit uitzicht, ook hier kunnen we genieten van onze tuinen als extra ruimte om heerlijk te vertoeven.

 

 

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons