leukstplekjes

De krans in het interieur

De krans, in welk gedaante dan ook, is bijna niet meer weg te denken uit het interieur. Als ik op zoek ga naar de oorsprong van de krans, dan lees ik dat de eerste kransen werden gebruikt door de Romeinen als onderscheiding. De kransen van laurierbladeren waren een bekroning voor een zege! De afbeeldingen daarvan kennen we allemaal. Deze krans, net als bijvoorbeeld een bloemenkransje in het haar, komen nu in allerlei varianten voor, zelfs zonder dat we het bewust zijn. Uiteraard het kerstkransje van chocolade, maar ook de adventskrans, de kerstkrans van groen, de paaskrans van buxus, de rouwkrans enz. Zelf heb ik een zwak voor kransen in het interieur. Mijn huis hangt dan ook vol……ik begin al bij de voordeur!!

Ook het zelf maken is voor mij (bijna) verslavend, zoals de krans hierboven , die tijdens een workshop bij WIT & FRIZZ www.witenfrizz.nl gemaakt kan worden. Maar ook de krans van hop. In het najaar heb ik een grote hoeveelheid hop besteld en na deze opgehaald te hebben, ben ik aan de slag gegaan. De oogst was dit jaar in mijn ogen iets minder, dat kwam omdat de hop eerder geplukt moest worden, door de hoeveelheid regen die voorspeld was, daardoor was de hop iets minder “open” dan normaal. Maar uiteindelijk was ik toch blij met het resultaat!!!

Dat een krans niet altijd van bloemen en of takken gemaakt hoeft te worden bewijst deze krans van zilveruitjes. Ik zag ze liggen bij de supermarkt en kon het niet laten om een paar netjes mee te nemen, om er vervolgens ook een krans van te maken!!

Mijn laatste aanwinst heb ik gekocht. Ik zag hem op Instagram voorbij komen en was gelijk verkocht. Gelukkig was hij te bestellen. De krans op een statief, gemaakt door paps van www.gerlandelijk.nl werd na ruim een week, super goed verpakt bezorgd en inmiddels heeft hij al op diverse plekjes staan pronken. Zo zie je, zelf maken is leuk, maar van kopen kun je heel blij worden.

1 Comment

  • Ariëtte Nedelof
    12 april 2018

    Heel gaaf al die zelfgemaakte kransen!

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons