De hortensia, een plaatje het hele jaar door!!!

 

De hortensia is voor mij de geweldigste plant die er bestaat. We kunnen binnen, op een paar weken na, het hele jaar door genieten van deze bloeier als kamerplant of snijbloem. Buiten geniet je uiteraard het meest van deze plant in de zomer en het najaar, maar zelfs met verdorde bloemen in de winter is de hortensia een lust voor het oog. Dat maakt dan ook dat ik geen genoeg van deze plant kan krijgen. Het begint al met de eindeloze hoeveelheid soorten kleuren. Vooral als de bloem nog groen is en de kleur zich nog helemaal moet laten zien, maakt mijn hart een sprongetje, zo mooi vind ik dat.

Bovendien zijn er ook nog verschillende soorten bloemetjes.Er is zelfs een soort waar de bloemen bijna hetzelfde zijn als een seringen bloemetje. Ook een geweldige struik en snijbloem, maar helaas wel seizoensgebonden. Dat was de hortensia ook, maar door de jaren heen zijn er steeds sterkere soorten gekweekt en kunnen we met een beetje geluk, in februari de eerste exemplaren weer in het tuincentrum vinden. Daarna is het hek van de dam en is de plant en /of snijbloem niet weg te denken uit het assortiment tot ver in december.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De tuinhortensia kennen we allemaal! De tuinen met de prachtige borders met de grote witte bollen, “sneeuwballen” de Annabelle is de meest bekende. Maar ook de gewone hortensia! Naast de gewone is er sinds 2008 een nieuw soort op de markt ‘Endless Summer’ deze hortensia geeft bloemen op oude en nieuwe takken, in tegenstelling tot de normale hortensia.
Ook is er sinds 2010 een soort met de naam ‘Forever and Ever’ ,deze bloeit op eenjarig hout en blijft wat compacter dan andere soorten. Mocht je ook verknocht zijn aan deze plant en in het bezit zijn van een tuin, dan kun met de hortensia je hart ophalen en jaar in jaar uit genieten van overvloed aan prachtige bloemen.

 

 

Plaats een reactie

Volg ons #Instagram
Show Buttons
Hide Buttons